Bedrijfsprofiel

De Looper Analytical

Het leveringsprogramma en de diensten van de Looper Analytical werden tot 2016 door De Looper NDO uitgevoerd. Om in te kunnen spelen op de vragen uit de markt en om te kunnen professionaliseren is begin 2017 De Looper Analytical opgericht.

Waarbij De Looper NDO al meer dan 40 jaar voor velen in de Benelux de vertrouwde partner is voor de aankoop van  verbruiksartikelen en inspectieapparatuur ten behoeve van niet-destructief onderzoek (NDO/NDT) is De Looper Analytical de juiste partner voor de aankoop en service van spectrometers.

De Looper Analytical houdt zich bezig met de verkoop en de service van materiaal analyse-instrumenten (LIBS/XRF/OES).  Als exclusief distributeur van Hitachi High-Tech Analytical  leveren we toonaangevende en hoogwaardige analytische instrumenten en spectrometers ten behoeve van PMI en materiaalanalyse in de Benelux.

De Looper Analytical investeert in de kwaliteit van haar medewerkers, het leveringsprogramma en de geboden service. Dit doen wij continue! Middels trainingen bij de fabriek blijven we op de hoogte van de laatste productontwikkelingen. Deze vertalen we naar een passende oplossing voor onze klanten. Hiermee onderscheiden we ons van andere aanbieders.

Naast ons kantoor bevindt ook ons applicatie lab, trainingsruimte en magazijn in Hilvarenbeek, Noord-Brabant (Nederland). Centraal gelegen in het zuiden bedienen we met een klein, doch professioneel team onze klanten in de Benelux. We staan bekend om onze korte lijnen waardoor we snel schakelen.

Pand De Looper Analytical

Visie

We combineren het beste van twee werelden. Binnen het familiebedrijf werken van het begin af aan hardwerkende mensen, met hart voor techniek én de klant! Dit vinden we belangrijk. Voor ons is de klant nog steeds koning! We weten waar we het over hebben. Alleen zo kunnen we onze klanten een passende oplossing bieden voor hun materiaalanalyse vraagstuk.

We werken graag samen met bedrijven die innovatie en productontwikkeling nastreven en gecertificeerd zijn. Om zo een belangrijke speler te blijven in een kritische markt.

Brancheorganisaties

De Looper ANALYTICAL b.v. volgt met interesse de diverse brancheorganisaties . Hieronder vind u links naar de websites voor meer informatie.

Nederlandse Vereniging voor Kwaliteitstoezicht Inspectie & Niet-destructieve Technieken
www.kint.nl

De Bond voor Materialenkennis (BvM) is een netwerk van experts op het gebied van materiaaltechnologie.
www.materialenkennis.nl

De Nederlandse Vereniging van Gieterij Technici (NVvGT) mag zich al meer dan 80 jaar een icoon binnen de Nederlandse gieterijbranche noemen.
www.nvvgt.nl

VOM vzw. De Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen
http://www.vom.be/

Partners

Voor de stralingscontrole van de XRF analysers maken we gebruik van de diensten van Controlatom in België en de Applus RTD in Nederland.

Certificeringen & approvals
Om de kwaliteit van de geleverde producten en diensten te onderstrepen en te waarborgen werkt De Looper ANALYTICAL uitsluitend met exclusieve en gerenommeerde merken. De Looper ANALYTICAL werkt sinds 2017 met een QA systeem volgens de ISO 9001:2015 norm, waarmee de interne processen zijn geborgd.

CE-, EN-, en NEN-normen
Al onze instrumenten in ons assortiment voldoen aan internationale eisen en normen zoals CE, BS, MIL, ASME en ASTM en industriële standaarden eisen vanuit (Europese) wet- en regelgeving.
Van alle producten zijn Engelstalige (Nederlands- of Franstalige) product datasheets en / of veiligheidsbladen beschikbaar evenals de geldende fabriekscertificaten.