De Looper Analytical vertegenwoordigt

Hitachi High-Tech Analytical Science ontwikkelt en produceert high-technology apparatuur en systemen voor de industrie, R&D, ruimtevaart, energiesector, defensie en gezondheidszorg.

Sinds 1 juli 2017 is Oxford Instruments Industrial Analysis onderdeel van Hitachi High-Tech Analytical Science. Hitachi High-Tech Analytical Science bestaat hiermee na de overname van Oxford Instruments Industrial Analysis uit een indrukwekkende groep die streeft naar continue ontwikkeling en technologische vooruitgang!

Geschiedenis Oxford Instruments. Sinds 1959 is innovatie de sleutel tot groei in het succesverhaal van Oxford Instruments en het blijft één van de meest belangrijkste pijlers van het bedrijf. Er is in de loop van de afgelopen 50 jaar een continue stroom ontstaan van nieuwe ideeën, gedreven door marktvragen en de focus op het ontwikkelen van commercieel succesvolle producten. Dit zorgt er voor dat nieuwe producten voldoen aan de behoeften van onze klanten.

Oxford Instruments is een wereldwijd bedrijf met kantoren en productielocaties in meer dan 25 landen, overal ter wereld. Klanten profiteren daardoor van de lokale aanwezigheid, ondersteund door een internationaal netwerk van Oxford Instruments serviceteams, agenten en distributeurs die allemaal deel uit maken van een robuuste, gevestigde naamloze vennootschap.

Als eerste commerciële spin-off bedrijf van Oxford University, ontwikkelde Oxford Instruments ‘s werelds eerste supergeleidende magneet in 1959. Dit leidde tot de ontwikkeling van MRI instrumentatie die medische diagnostiek compleet veranderde. Er zijn nu meer dan 30.000 MRI-systemen actief in de wereld en Oxford Instruments was betrokken bij de levering van een derde van hen.

In een notendop:

  • Gelanceerd op de Britse beurs in 1983 (OXIG)
  • Ingevoerd FTSE250 in 2011
  • Meer dan 30 kantoren en fabrieken in o.a. Europa, USA, China en Japan
  • Meer dan 1900 medewerkers wereldwijd
  • Wereldwijde distributie- en service en support netwerk
  • Cultuur van innovatie drijft groei en het succes
  • De “Voice of the Customer” geeft vorm aan ontwikkeling van nieuwe producten
  • De mogelijkheid om te observeren en materie te manipuleren op de allerkleinste schaal ontsluit de mogelijkheden in de opkomende nanotechnologie markten
  • Oxford Instruments ‘producten te ondersteunen die klanten de aanpak van de mondiale problemen van de bescherming van het milieu, het behoud van energie, gezondheid en veiligheid
  • Sinds 1 juli 2017 is Oxford Instruments Industrial Analysis onderdeel van Hitachi High-Tech Analytical Science

Naar de website van Hitachi High-Tech Analytical Science

De Looper ANALYTICAL is de exclusieve vertegenwoordiging van Hitachi High-Tech Analytical Science voor wat betreft de industriële analysers (LIBS/XRF/OES) in de Benelux.