Refurbished & ex-demo apparatuur

De Looper Analytical biedt regelmatig ex-demo of inruil toestellen aan ter overname, zowel LIBS, XRF als OES spectrometers. Hieronder treft u ons actuele aanbod aan. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, maar het kan zijn dat er tussentijds instrumenten bijkomen of zijn verkocht. Voor ons actuele aanbod, een demonstratie of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.

X-MET8000 MAXI package (ex-demo XRF analyser)

De X-MET8000 serie handheld XRF analyser is de nieuwste serie XRF analyser van Hitachi High-Tech met een innovatief ontwerp en interface. Dit instrument is, dankzij het grote en heldere touchscreen, makkelijk en snel te bedienen. Enkele voordelen van de X-MET8000 zijn:

  • IP54 (NEMA 3) gecertificeerd als zowel spatwater- en stofbestendig.
  • Bestand tegen de zwaarste omstandigheden en klussen
  • Batterijduur voor een volledige werkdag
  • Draadloze verbinding met uw PC of smartphone middels WiFi
  • Het analyseren van lasnaden met een losse adapter (apart verkrijgbaar)
  • Voorzien van een zeer uitgebreide materiaal bibliotheek
  • Eenvoudige rapportage tools met uw eigen bedrijfslogo

Dit instrument is uitsluitend gebruikt voor applicaties en demonstraties. Recent gekalibreerd en volledig onderhoud gehad! Uitgerust met alle standaardloze en empirische alloy kalibratiepakketten, maar ook ROHS mode, precious metals, plastics, kalibratie softwarepakket en diverse accessoires.

Nieuwprijs van de bovengenoemde configuratie: € 26.800 nu leverbaar vanaf € 18.800 (extra opties mogelijk) , inclusief 3 maanden garantie. Extra garantie tegen meerprijs mogelijk.

Download hier de brochure

Foundry Master Optimum (ex-demo OES spectrometer), nu in prijs verlaagd!

De FOUNDRY MASTER Optimum is een compacte, maar krachtige benchtop OES voor metaalanalyse. De bewezen techniek van de FOUNDRY MASTER series en het revolutionaire uitleessysteem van de optiek dat ook wordt toegepast in de PMI-MASTER Smart draagbare OES, zijn gecombineerd. Het resultaat is de FOUNDRY MASTER Optimum waarvan we gerust mogen stellen dat dit  één van de meest geavanceerde compacte Argon flushed spectrometers op de markt is op dit moment. Het is een robuuste optische emissie spectrometer voor de nauwkeurige analyse van belangrijke elementen, snelle materiaal verificatie en identificatie. De FOUNDRY MASTER Optimum biedt hoge analytische prestaties, een zeer kleine footprint en heel hoog gebruiksgemak. Dankzij de geavanceerde flush techniek en het optisch systeem, heeft deze compacte OES geen vacuüm nodig.  Dit maakt het een zeer snel inzetbaar en desgewenst verplaatsbaar metaal analyseinstrument.

De FOUNDRY MASTER Optimum is gemakkelijk in gebruik, betrouwbaar en biedt flexibele metaalanalyses. Ideaal als backup spectrometer voor gieterijen, staalproducenten en secundaire smelters, maar ook dé benchtop OES oplossing voor laboratoria, productiebedrijven, machinefabrieken en metaalconstructiebedrijven.

Deze ex-demo FOUNDRY MASTER Optimum is ca. 2 jaar oud en door ons ingezet als demonstratie instrument en voor de ontwikkeling van klantapplicaties. Slecht zeer gering gebruikt en in nieuwstaat! Groot voordeel is dat deze spectrometer beschikt over een compleet pakket aan kalibratiemodellen; IJzerbasis Fe (inclusief RVS, Duplex, laaggelegeerd, gereedschapstalen en gietijzer), Nikkel (inclusief Monels, Inconels etc.), Aluminium, maar desgewenst uit te rusten met ook Cu, Zn, Ti, Co en Mg basis, evenals vele sub-programma’s. Zeer compleet en daarom uitermate geschikt voor metaalkundige laboratoria en inspectiebedrijven.

Instrument is uitsluitend gebruikt voor applicaties en demonstraties. Recent gekalibreerd en volledig onderhoud gehad!

Nieuwprijs van de bovengenoemde configuratie: € 48.960,-.
Nu leverbaar vanaf € 18.200,- (inclusief Fe, Al en Ni kalibratie licenties)
tot € 26.400 (met volledig kalibratiepakket alle matrices), inclusief 3 maanden garantie.
Extra garantie tegen meerprijs mogelijk.

Bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail voor meer specificaties of een demonstratie!