Refurbished & ex-demo apparatuur

De Looper Analytical biedt regelmatig ex-demo of inruil toestellen aan ter overname, zowel LIBS, XRF als OES spectrometers. Hieronder treft u ons actuele aanbod aan. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, maar het kan zijn dat er tussentijds instrumenten bijkomen of zijn verkocht. Voor ons actuele aanbod, een demonstratie of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ex-demo X-MET8000 Expert GEO XRF spectrometer voor opsporen bodemverontreiniging en analyse van minerale samples

De Hitachi High-Tech X-MET8000 GEO Expert met Boost® technologie detector is uitermate geschikt om op locatie een zeer snel beeld te vormen van de mate van verontreiniging van o.a. bodem (Pb, As, Br, Hg, Cr en Cd,) of analyse van minerale samples. Er is minimale sample voorbereiding noodzakelijk (een fijne, droge en homogene fractie geeft de meest optimale resultaten). Het instrument geeft al na 60 seconden een overzicht van alle gevonden (zware) metalen in het monster (Mg-U). Dankzij de zeer krachtige standaardloze FP kalibraties en uitgebreide bibliotheek aan bodem standaarden vanuit de hele wereld, maakt het niet uit welke concentratie er aanwezig is in het sample. Uiteraard hangt de nauwkeurigheid en welke elementen geanalyseerd kunnen worden af van de sample preparatie, het element en de detectielimiet van het betreffende element. Bekijk hier de volledige specificaties en toepassingen of vraag een vrijblijvende (online) demonstratie aan.

Deze ex-demo X-MET8000 GEO Expert is een jaar oud en door ons ingezet als demonstratie instrument en voor de ontwikkeling van klantapplicaties. Slecht zeer gering gebruikt en in nieuwstaat! Groot voordeel is dat deze spectrometer beschikt over een compleet pakket aan kalibratiemodellen; Het Soil pakket voor screening zware metalen in bodemmonsters, afvalwater, verflagen (Cr & Pb) inclusief ingebouwde GPS, het Mining package voor analyse van uiteenlopende minerale samples (erts, gesteentes, zand, gevelstenen, straatklinkers, beton- en cementanalyse, vuurvaste bemetseling). Zeer compleet en daarom uitermate geschikt voor bodemadviesbureaus, metaalkundige laboratoria en inspectiebedrijven.

Gekalibreerd volledig onderhouden. Nieuwprijs van de bovengenoemde configuratie: € 30.280,-. Nu ter overname voor € 24.500,-. Aanvullende accessoires, zoals bench top stand, rugzak of extra garantie tegen meerprijs mogelijk.