Refurbished & ex-demo apparatuur

De Looper Analytical biedt regelmatig ex-demo of inruil toestellen aan ter overname, zowel LIBS, XRF als OES spectrometers. Hieronder treft u ons actuele aanbod aan. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, maar het kan zijn dat er tussentijds instrumenten bijkomen of zijn verkocht. Voor ons actuele aanbod, een demonstratie of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Foundry Master Optimum (ex-demo)

De FOUNDRY MASTER Optimum is een compacte, maar krachtige benchtop OES voor metaalanalyse. De bewezen techniek van de FOUNDRY MASTER series en het revolutionaire uitleessysteem van de optiek dat ook wordt toegepast in de PMI-MASTER Smart draagbare OES, zijn gecombineerd. Het resultaat is de FOUNDRY MASTER Optimum waarvan we gerust mogen stellen dat dit  één van de meest geavanceerde compacte Argon flushed spectrometers op de markt is op dit moment. Het is een robuuste optische emissie spectrometer voor de nauwkeurige analyse van belangrijke elementen, snelle materiaal verificatie en identificatie. De FOUNDRY MASTER Optimum biedt hoge analytische prestaties, een zeer kleine footprint en heel hoog gebruiksgemak. Dankzij de geavanceerde flush techniek en het optisch systeem, heeft deze compacte OES geen vacuüm nodig.  Dit maakt het een zeer snel inzetbaar en desgewenst verplaatsbaar metaal analyseinstrument.

De FOUNDRY MASTER Optimum is gemakkelijk in gebruik, betrouwbaar en biedt flexibele metaalanalyses. Ideaal als backup spectrometer voor gieterijen, staalproducenten en secundaire smelters, maar ook dé benchtop OES oplossing voor laboratoria, productiebedrijven, machinefabrieken en metaalconstructiebedrijven.

Deze ex-demo FOUNDRY MASTER Optimum is momenteel 1,5 jaar oud en door ons ingezet als demonstratie instrument en voor de ontwikkeling van klantapplicaties. Slecht zeer gering gebruikt en in nieuwstaat! Groot voordeel is dat deze spectrometer beschikt over een compleet pakket aan kalibratiemodellen; IJzerbasis Fe (inclusief RVS, Duplex, laaggelegeerd, gereedschapstalen en gietijzer), Nikkel (inclusief Monels, Inconels etc.), Aluminium, maar desgewenst uit te rusten met ook Cu, Zn, Ti, Co en Mg basis, evenals vele sub-programma’s. Zeer compleet en daarom uitermate geschikt voor metaalkundige laboratoria en inspectiebedrijven.

Nieuwprijs van de bovengenoemde configuratie: € 48.960,-.
Nu leverbaar vanaf € 24.800,- (met Fe, Al en Ni kalibratie licenties) tot € 29.850 (met volledig kalibratiepakket alle matrices), inclusief 6 maanden garantie. 

Download hier de brochure en bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail naar sales@delooperanalytical.com voor meer specificaties of een demonstratie!

PMI MASTER Smart (ex-demo mobiele OES ter overname) – ook te huur!
PMI to Go – OES metaalanalyse in moeilijk te bereiken plekken. Hitachi’s recent geïntroduceerde PMI MASTER Smart is de eerste écht draagbare optische emissie spectrometer voor metaalanalyse. Dankzij het lichte gewicht en klein formaat is de PMI MASTER Smart makkelijk te dragen, wat de inspecties onafhankelijk maakt, vooral in moeilijk te bereiken plekken. Ondanks het kleine formaat biedt het analyses van hoge kwaliteit.

Specificaties:

 • Inclusief Arc probe voor snelle PMI zonder Argon Flush
 • Inclusief Spark probe voor nauwkeurige C analyse
 • Inbegrepen kalibratiemodellen: Fe, Ni & Al matrices en sub-modellen
 • 15 kg incl. accu
 • Geleverd in stevig flightcase koffers voor de PMI MASTER Smart en de accessoires
 • Past in een kofferbak, kan vervoerd worden middels het vliegtuig of per koerier
 • Inclusief opvouwbare trolley met ruimte voor de probe en een 10L Argon fles
 • Hoge kwaliteit analyses ondanks het kleine formaat en lichte gewicht
 • Zeer nauwkeurige analyse van koolstof om L-grades stainless steels te kunnen onderscheiden
 • Hoge resolutie optiek met gesloten koolstofvezel constructie gegarandeerd stabiele meetresultaten, zelfs tijdens beweging en temperatuurwisselingen.
 • Jet-Stream technologie voor sample analyses van aparte en complexe vormen
 • Verstevigd en stofdicht TFT touchscreen
 • Temperatuurmetingen met beveiliging voor oververhitting
 • In Arc mode direct klaar voor actie
 • Geen opwarming vereist (wel Argon Flush in Spark mode, ~15min.)
 • Optisch systeem is volledig en automatisch aangepast
 • Volledig onafhankelijk van directe voeding met oplaadbare en optionele vervangbare battery pack. De battery pack biedt genoeg voeding voor voortdurende analyses van enkele honderden samples. Kan ook gebruikt worden direct aangesloten aan de netvoeding, met of zonder batterij en zelfs tijdens het opladen.

Uitsluitend gebruikt voor demonstraties.
Gekalibreerd en direct beschikbaar voor overname of huur!

Download hieronder de brochure en specificaties.

Nieuwprijs € 36.800,- vanaf € 19.850,-

(ex. btw / afhankelijk van gekozen opties)

Bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail naar sales@delooperanalytical.com

Brochure en specificaties


Naam*

Bedrijfsnaam*

Emailadres*

De privacyverklaring is van toepassing*
Akkoord


Velden met * zijn verplicht.

Alle prijzen zijn ex. BTW. Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.