Refurbished & ex-demo apparatuur

De Looper Analytical biedt regelmatig ex-demo of inruil toestellen aan ter overname, zowel LIBS, XRF als OES spectrometers. Hieronder treft u ons actuele aanbod aan. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, maar het kan zijn dat er tussentijds instrumenten bijkomen of zijn verkocht. Voor ons actuele aanbod, een demonstratie of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.

X-MET8000 Optimum (ex-demo draagbare XRF analyser ter overname) – ook te huur!

Deze X-MET8000 OPTIMUM Alloy handheld X-ray fluorescentie (HHXRF) PMI analyzer levert dé prestaties die nodig zijn voor snelle identificatie van legeringen en nauwkeurige chemie van een breed scala aan materialen (vaste en poedermetalen, oxidelaagdiktes, coatings en zware metalen in verflagen enz). De X-MET8000 OPTIMUM is praktisch, robuust en gemakkelijk te gebruiken om resultaten te leveren waarop u kunt vertrouwen. De X-MET OPTIMUM biedt geweldige lichte elementanalyse (Mg, Al, Si, P, S, Cl), lage detectiegrenzen en uitstekende precisie.

Specificaties:

 • Röntgenbuis: 40 kV
 • Detector: SDD met groot oppervlak voor hoge resolutie
 • Sample temperatuur: 95ºC met standaard Polyamide venster of 400ºC met HERO ™ hittebestendig venster (optioneel)
 • IP54-classificatie
 • Beveiliging tegen beschadiging van het detectorvenster: optioneel vensterschild
 • Kalibraties: standaardloos Alloy FP (inclusief analyse van lichte elementen Mg, Al, Si, P & S)
 • 6-positie filterwiel voor een geoptimaliseerde analyse van alle elementen van Mg tot U
 • Inclusief het volledige kalibratie softwarepakket om zelf empirische kalibraties aan te maken en standaarden toe te voegen. Ideaal voor coating applicaties, zoals ZnP, Cr oxides!

Het betreft een ingeruild instrument (bouwjaar 2017), refurbished en gebruikt voor demonstraties.
Gekalibreerd en direct beschikbaar voor overname of huur!

Levering inclusief:

 • FP alloy methods with LE, like Al , Mg, P, S
 • Light radiation shield
 • CRM SS316 check sample
 • 2x Li-Ion battery 6.2 Ah (8-10h)
 • Power supply & Battery charger
 • Lanyard & Wrist strap
 • Carrying case
 • Bluetooth and WiFi
 • ExTOPE Connect to share results in the cloud
 • Calibration Software (PN 10001736) to create own empirical calibrations for analysing coated layers  (unlimited licence)

Download hieronder de brochure en specificaties.

Nieuwprijs deze configuratie € 23.800,- nu voor  € 17.850,-
(ex. btw / afhankelijk van gekozen opties)

Bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail naar sales@delooperanalytical.com

Brochure en specificaties


Naam*

Bedrijfsnaam*

Emailadres*

De privacyverklaring is van toepassing*
Akkoord

Velden met * zijn verplicht.

Foundry Master Optimum (ex-demo OES spectrometer), nu in prijs verlaagd!

De FOUNDRY MASTER Optimum is een compacte, maar krachtige benchtop OES voor metaalanalyse. De bewezen techniek van de FOUNDRY MASTER series en het revolutionaire uitleessysteem van de optiek dat ook wordt toegepast in de PMI-MASTER Smart draagbare OES, zijn gecombineerd. Het resultaat is de FOUNDRY MASTER Optimum waarvan we gerust mogen stellen dat dit  één van de meest geavanceerde compacte Argon flushed spectrometers op de markt is op dit moment. Het is een robuuste optische emissie spectrometer voor de nauwkeurige analyse van belangrijke elementen, snelle materiaal verificatie en identificatie. De FOUNDRY MASTER Optimum biedt hoge analytische prestaties, een zeer kleine footprint en heel hoog gebruiksgemak. Dankzij de geavanceerde flush techniek en het optisch systeem, heeft deze compacte OES geen vacuüm nodig.  Dit maakt het een zeer snel inzetbaar en desgewenst verplaatsbaar metaal analyseinstrument.

De FOUNDRY MASTER Optimum is gemakkelijk in gebruik, betrouwbaar en biedt flexibele metaalanalyses. Ideaal als backup spectrometer voor gieterijen, staalproducenten en secundaire smelters, maar ook dé benchtop OES oplossing voor laboratoria, productiebedrijven, machinefabrieken en metaalconstructiebedrijven.

Deze ex-demo FOUNDRY MASTER Optimum is momenteel 1,5 jaar oud en door ons ingezet als demonstratie instrument en voor de ontwikkeling van klantapplicaties. Slecht zeer gering gebruikt en in nieuwstaat! Groot voordeel is dat deze spectrometer beschikt over een compleet pakket aan kalibratiemodellen; IJzerbasis Fe (inclusief RVS, Duplex, laaggelegeerd, gereedschapstalen en gietijzer), Nikkel (inclusief Monels, Inconels etc.), Aluminium, maar desgewenst uit te rusten met ook Cu, Zn, Ti, Co en Mg basis, evenals vele sub-programma’s. Zeer compleet en daarom uitermate geschikt voor metaalkundige laboratoria en inspectiebedrijven.

Instrument is uitsluitend gebruikt voor applicaties en demonstraties. Recent gekalibreerd en volledig onderhoud gehad!

Nieuwprijs van de bovengenoemde configuratie: € 48.960,-.
Nu leverbaar vanaf € 19.800,- (inclusief Fe, Al en Ni kalibratie licenties)
tot € 29.850 (met volledig kalibratiepakket alle matrices), inclusief 3 maanden garantie.
Extra garantie tegen meerprijs mogelijk.

Download hier de brochure en bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail naar sales@delooperanalytical.com voor meer specificaties of een demonstratie!

Alle prijzen zijn ex. BTW. Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.