Refurbished & ex-demo apparatuur

De Looper Analytical biedt regelmatig ex-demo of inruil toestellen aan ter overname, zowel LIBS, XRF als OES spectrometers. Hieronder treft u ons actuele aanbod aan. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, maar het kan zijn dat er tussentijds instrumenten bijkomen of zijn verkocht. Voor ons actuele aanbod, een demonstratie of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ex-demo X-MET8000 Expert GEO XRF spectrometer voor opsporen bodemverontreiniging en analyse van minerale samples

De Hitachi High-Tech X-MET8000 GEO Expert met Boost® technologie detector is uitermate geschikt om op locatie een zeer snel beeld te vormen van de mate van verontreiniging van o.a. bodem (Pb, As, Br, Hg, Cr en Cd,) of analyse van minerale samples. Er is minimale sample voorbereiding noodzakelijk (een fijne, droge en homogene fractie geeft de meest optimale resultaten). Het instrument geeft al na 60 seconden een overzicht van alle gevonden (zware) metalen in het monster (Mg-U). Dankzij de zeer krachtige standaardloze FP kalibraties en uitgebreide bibliotheek aan bodem standaarden vanuit de hele wereld, maakt het niet uit welke concentratie er aanwezig is in het sample. Uiteraard hangt de nauwkeurigheid en welke elementen geanalyseerd kunnen worden af van de sample preparatie, het element en de detectielimiet van het betreffende element. Bekijk hier de volledige specificaties en toepassingen of vraag een vrijblijvende (online) demonstratie aan.

Deze ex-demo X-MET8000 GEO Expert is een jaar oud en door ons ingezet als demonstratie instrument en voor de ontwikkeling van klantapplicaties. Slecht zeer gering gebruikt en in nieuwstaat! Groot voordeel is dat deze spectrometer beschikt over een compleet pakket aan kalibratiemodellen; Het Soil pakket voor screening zware metalen in bodemmonsters, afvalwater, verflagen (Cr & Pb) inclusief ingebouwde GPS, het Mining package voor analyse van uiteenlopende minerale samples (erts, gesteentes, zand, gevelstenen, straatklinkers, beton- en cementanalyse, vuurvaste bemetseling). Zeer compleet en daarom uitermate geschikt voor bodemadviesbureaus, metaalkundige laboratoria en inspectiebedrijven.

Recent gekalibreerd en volledig onderhoud gehad. Nog volledige fabriekgarantie tot en met september 2021. Nieuwprijs van de bovengenoemde configuratie: € 30.280,-.
Nu ter overname voor € 24.500,-. Aanvullende accessoires, zoals bench top stand, rugzak of extra garantie tegen meerprijs mogelijk.

X-MET8000 MAXI package (ex-demo XRF analyser)

De X-MET8000 serie handheld XRF analyser is de nieuwste serie XRF analyser van Hitachi High-Tech met een innovatief ontwerp en interface. Dit ex-demo instrument uit 2019 is door ons gebruikt voor applicaties en demonstraties. Recent gekalibreerd en volledig onderhoud gehad! Uitgerust met alle standaardloze en empirische alloy kalibratiepakketten, maar ook ROHS mode, precious metals, plastics, kalibratie softwarepakket en diverse accessoires. Dankzij het grote en heldere touchscreen en intuetieve software en integratie met naadloze smartphone en pc apps, gemakkelijk en snel te bedienen. Enkele voordelen van de X-MET8000 zijn:

  • IP54 (NEMA 3) gecertificeerd als zowel spatwater- en stofbestendig.
  • Bestand tegen de zwaarste omstandigheden en klussen
  • Batterijduur voor een volledige werkdag
  • Draadloze verbinding met uw PC of smartphone middels WiFi
  • Het analyseren van lasnaden met een losse adapter (apart verkrijgbaar)
  • Voorzien van een zeer uitgebreide materiaal bibliotheek
  • Eenvoudige (off line en cloudbased) rapportage tools met uw eigen bedrijfslogo

Nieuwprijs van de bovengenoemde configuratie: € 27.300 nu leverbaar vanaf € 22.500 (extra opties mogelijk) , inclusief 3 maanden garantie. Extra opties en garantie tegen meerprijs mogelijk.
Download hier de brochure