Verhuur van spectrometers en metaalanalysers

Extra analyse capaciteit nodig voor een project, uw instrument in reparatie of kunt u uw spectrometer eigenlijk niet missen tijdens het onderhoud? De Looper Analytical denkt graag met u mee en kan in vele gevallen een huurinstrument aanbieden. Bekijk hieronder de beschikbare toestellen of neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Vulcan LIBS basis PMI en metaalanalyser huren

De Vulcan SMART+ is dé laser PMI analysetool voor het snel en nauwkeurig afhandelen en inspecteren van binnengekomen materiaal, productie- en eindcontrole. Het instrument werkt razendsnel (analyse binnen 2 seconden), wat betekent dat zelfs grote voorraden in korte periode te controleren en rapporteren zijn. De Vulcan SMART+ laser analyser kan alle gangbare elementen, zoals Al, Si, Ti, V, Fe, Cr, Ni, Mo e.a. in de meest toegepaste legeringen analyseren.

Klik hier voor nadere (prijs)informatie, bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail voor beschikbaarheid.

X-MET8000 voor basis metaalanalyse & PMI (eigen vergunning noodzakelijk)

De X-MET8000 serie handheld XRF analyser is uitermate geschikt voor legeringsidentificatie van vaste metalen, bijvoorbeeld RVS, laag gelegeerde staalsoorten en nikkel legeringen. Deze XRF analyser van Oxford Instruments heeft een innovatief ontwerp en interface. Dit instrument is, dankzij het grote en heldere touchscreen, makkelijk en snel te bedienen. Enkele voordelen van de X-MET8000 zijn:

 • IP54 (NEMA 3) gecertificeerd als zowel spatwater- en stofbestendig.
 • Bestand tegen de zwaarste omstandigheden en klussen
 • Batterijduur voor een volledige werkdag
 • Draadloze verbinding met uw PC middels WiFi
 • Het analyseren van lasnaden met een losse adapter (apart verkrijgbaar)
 • Voorzien van een zeer uitgebreide materiaal bibliotheek
 • Eenvoudige rapportage tools met uw eigen bedrijfslogo

Deze X-MET8000 is tevens geschikt voor lichte elementen analyse (Al, Mg, Si, P, S). Voorzien van standaardloze ALLOY FP en ALLLOY LE FP kalibratie methoden. Download hieronder de brochure en specificaties.

Klik hier voor nadere (prijs)informatie, bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail voor beschikbaarheid.

PMI MASTER Smart draagbare optische emissie spectrometer voor koolstofanalyse

PMI OES metaalanalyse in moeilijk te bereiken plaatsen. De PMI MASTER Smart is de eerste écht draagbare optische emissie spectrometer voor nauwkeurige metaalanalyse on-the-spot. Dankzij het lichte gewicht (slechts 15 kg. incl. accupack) én het compacte formaat is de PMI MASTER Smart gemakkelijk te dragen, ideaal voor inspecties op moeilijk te bereiken locaties zoals leidingen of zware componenten in fabriek of werkplaats. Ondanks het kleine formaat biedt de PMI Master Smart analyses van hoge kwaliteit! Snel, nauwkeurig en gemakkelijk!

 • Draagbare spectrometer voor complete chemische samenstelling
 • Robuust en bestand tegen de zwaarste omstandigheden
 • Batterijduur voor 300-400 afvokingen
 • Voorzien van een zeer uitgebreide materiaal bibliotheek
 • Eenvoudige rapportage tools met uw eigen bedrijfslogo

Deze PMI-Master Smart is uitgerust met UVTouch probe en zeer geschikt voor lichte elementen analyse (C, Al, Mg, Si, P, S en zelfs N in RVS). Voorzien van volledige Fe, Al en Ni kalibratie methoden.

Klik hier voor nadere (prijs)informatie, bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail voor beschikbaarheid.

Foundry Master Optimum Bench Top OES

De FOUNDRY MASTER Optimum is een compacte, maar krachtige benchtop OES voor metaalanalyse en één van de meest geavanceerde compacte Argon flushed spectrometers op de markt op dit moment. Het is een robuuste optische emissie spectrometer voor de nauwkeurige analyse van belangrijke elementen, snelle materiaal verificatie en identificatie. Dankzij de geavanceerde flush techniek en het optisch systeem, heeft deze compacte OES geen vacuüm nodig.  Dit maakt het een zeer snel inzetbaar en desgewenst verplaatsbaar metaal analyse instrument. De FOUNDRY MASTER Optimum is gemakkelijk in gebruik, betrouwbaar en biedt flexibele metaalanalyses. Ideaal als backup spectrometer voor gieterijen, staalproducenten en secundaire smelters, maar ook dé benchtop OES oplossing voor laboratoria, productiebedrijven, machinefabrieken en metaalconstructiebedrijven.

Deze FOUNDRY MASTER Optimum spectrometer beschikt over een compleet pakket aan kalibratiemodellen; IJzerbasis Fe (inclusief RVS, Duplex, laaggelegeerd, gereedschapstalen en gietijzer), Nikkel (inclusief Monels, Inconels etc.), Aluminium, maar desgewenst uit te rusten met ook Cu, Zn, Ti, Co en Mg basis, evenals vele sub-programma’s.

Klik hier voor nadere (prijs)informatie, bel +31 (0) 13 505 42 16 of stuur een e-mail voor beschikbaarheid.